22 Şubat 2013 Cuma

Tavşan Poğaça

Tadı kadar görüşüşde çok önemli gerçekten, yemeğe kıyamam ben bunları.



1 Su Bardağı Ilık Süt
Yarım Su Bardağı Ilık Su
2 Yumurta (Birinin Sarısı Üstüne)
Yarım Su Bardağından Bir Parmak Fazla Sıvı Yağ
1 Pakt Kuru Maya
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Mahlep
Aldığı Kadar Un

Hazırlanışı:


Yoğurma kabına süt, yağ yumurta ve ılık su konur. Üzerine şeker, tuz, mahlep ilave edilir.

Un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Her bir beze uzun rulo (kalın bir kalem) haline getirilir. Rulonun tam ortasından sıkarak, sıkılan bölge inceltilir.

Daha sonra incelen bölge ile başlangıç kısmının tam ortasından da sıkılarak inceltilir. Uzun kalan rulo bölge kendi etrafında yuvarlak şekle getirilir. Bombelenmiş kısımlar kaldırılıp yuvarlak hale getirilmiş hamura yaslatılır. En üstte kalan bombeli kısım makasla kesilerek kulaklar oluşturulur.

Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir. Piştikten sonra gıda kalemi ile surat çizilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder